Intraoralni skener

Uzimanje otisaka  više ne mora da bude neugodno iskustvo

U želji da našim pacijentima pružimo  prijatno i komforno iskustvo u ordinaciji koristimo intraoralni skener, koji neugodne trenutke kod stomatologa čini iznimno ugodnim.

Ranijih godina, da bi smo nadomjestili jedan ili više izgubljenih zuba prilikom izrade protetskih radova  morali smo ručno uzimati otiske zuba i vilica uz korištenje otisnih masa i kašika. Takav postupak je često znao da bude vrlo neprijatan i neugodan za pacijenta, kao i da traje po nekoliko minuta. Posebno je bilo neprijatno za pacijente koji imaju:

→ nagon na povraćanje i mučninu,

→ mala usta i otežano otvaranje usta,

→ strah od gušenja,

→ nemogućnost disanja na nos

Šta su to intraoralni skeneri?

Nove tehnologije nam svakodnevno pomažu  život učiniti kvalitetnijim i lakšim pa tako i mi u ordinaciji koristimo intaroralni skener firme 3Shape kao savremeno rješenje za digitalno kreiranje otiska.

Trios intraoralni skener firme 3Shape trenutno je jedan od najboljih i najpreciznijih uređaja za uzimanje digitalnih otisaka.

On izrađuje precizan trodimenzionalni snimak zuba i vilica, koji u digitalnoj formi šaljemo u laboratoriju.

Uzimanje otisaka je bezbolno, prijatno i komforno za pacijenta. Primjenom ovog uređaja skraćuje se vrijeme uzimanja otisaka, povećava se kvalitet rada, te je komunikacija s laboratorijom brža i jednostavnija.

Benefiti intraoralnog skenera

Udobnost pacijenta, jednostavno i praktično rukovanje, te preciznost skenera su najveći benefiti. Uzimanje digitalnog otiska pomoću skenera je brzo i jednostavno. Vrijeme koje pacijent provede na stomatološkoj stolici je kraće. Ukoliko neki detalji na otisku ne zadovljavaju kriterijume ljekara, nije potrebno ponavljati čitav otisak, nego samo preskenirati ponovo taj dio.